Bonsai van het Westen 2013

 Тази година през първия уикенд на юни в Ботаническата градина към ТУ-Делфт се проведе седмото годишно изложение на бонсай.

   
Станало вече традиция, това двудневно шоу има за цел да популяризира хобито да се отглеждат бонсай, да се вдъхнови и мотивира публиката, да запознае в детайли със стиловете бонсай, всеки който се интересува от това изключително деликатно и уникално занимание.



  Наред с изложените екземпляри, може да се наблюдава и участва в уъркшоп по оформяне и моделиране на бонсай, изработка и продажба на изделия и инструменти свързани с работата по бонсай. Демонстраци по оформяне и подредба на Ikebana.

 

Освен това, може да се насладите на източен масаж, да практикувате Tai Chi или да наблюдавате демонстрация на японско бойно изкуство Shinkendo.

 Насладата от допира с природата и слънцето отвориха сетивата ни, заредиха ни с духа на Япония, древните изкуства който съществуват и до днес там. Насладихме се на дървесни видове в миниатюрен вариант, някой от по " възрастни" от нас самите, други направо столетници. Тръгнахме си с купчинка книги за бонсай и семпла, но карсива икебана. 


                                                           -All photos by 100 decors-

Повече информация и снимки в сайта на изложението.

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like