Simple tricks how to organize your home

Много често ми се случва, в чисто професионален аспект да ме попитат за съвет "как да направя дома си да изглежда като по списание: комфортен, елегантен, подреден, луксозен, модерен, привлекателен, спретнат, светъл, удобен... ?"
Не се изискват много средства и усилия за да постигнете това. Има някой основни правила, които може да спазвате и ще сте доволни от резултата.
Via

Via
1. На първо място, поддържайте домът си чист и проветрен. Винаги прави добро впечатление, когато прозорците блестят, тавана не е омотан в паяжини и пердетата ви не са намачкани. Отделяйте минимални усилия за да постигнете това. Снабдете се е качествени препарати, уреди и сретства за почистване.

Via
Via
2. Изхвърлете ненужните вещи, стари дрехи, книги, вестници, списания, които отадвна са прочетени, препрочетени и такива които са по рафтовете и не са разлиствани последните 10 години или не работещи уреди, строителни материали останали от някой предишен ремонт. Със сигурност има предмети, които не харесвате, като вазата, която лелята на мъжът ви ви подари за сватбата. Освободете се от всичко което не използвате,  не харесвате и няма да употребявате, направете място за новите неща които притежавате или искате да притежавате.

Via
 3. Направете дома си светъл и просторен, ако прозорците на жилището ви са малко или малки, боядисайте стаите в по- светли тонове. Ако пък са големи и е прекалено светло в спалнята например, поставете щора и плътно преде, за да не пропускат силна светлина, точно когато ви се спи.
Via
4. Ако пространствата на дома са малки, не го претрупвайте с мебели. Подберете такива, които да са удобни, практични, рационални и с ненатрапчиви мотиви и цветове, така ще изпъкнат детайлите, камината,  домашната декорация или друг акцент на дома ви.

Via

5. Непрекъснато настъпвате Lego, спъвате се в Мечо Пух, търсите части от роботи или наскоро счупихте любимото влакче на синът си... На пазара вече се предлага голямо разнообразие на кутии, шкафчета, панери, кошове, и каквито се сетите съоръжения за да могат малчуганите да си сместват играчките в тях. Изберете подходящи размери, цветове и материи за да превърнете в игра и приятно занимания събирането на играчките. 

Via

Via
5. Имате котка, куче, папагал, рибки или морско свинче. Чудесно, и аз имам, но всички тези любимци изискват своето място за обитаване, храна, играчки. За да има мирно съжистелсвто в дома ви отредете място за всеки любимец, така всеки ще се чувства комфортно и няма да пречи на другия. Организирайте всички храни в кутии с надпис коя храна за кого  е ( може да използвате стикери или собствено ръчно изработени етикети). Използвайте кошници (от пластмаса, ракита, картон) за да приберете играчките, каишките, кокалите, топките и останалите играчки и залагалки.

Via
 6. Много често в днешно време хората работят у дома, почасово или просто имат любимо хоби. Никак не е трудно да заделите малък кът в жилището, където да се чувстване спокойно, уединени, отдадени на работата си или любимо занимание.

Via
 7. Килер, дрешник, изба, склад, хранилище. Всеки от нас мечтае да има достатъчно място за да прибере нещата които в момента не използва, но малцина могат да се похвалят с подобно излишно място. За това се налага да бъдем изобретателни. Използвайте това което имате под ръка.

 8.  Ако сте любител на DIY (направи си сам) или обичате да майсторите нещо, с чиста съвест може да го изложите на показ. Напоследък доста са на мода винтич предметите, реновираните мебели, пребоядисаните шкафове, възглавнички с флора и фауна по тях, може да си измайсторите собствен постер, картина, помпони, пискюли, гирлянди, флагчета и всякакви декоративни елементи изработени собственоръчно или закупени от някой друг. Разгърнете въображението си.

Via

 Не се вманиачавайте стриктно да спазвате горните правила. Организирайте и декорирайте дома си в своя собствен стил, така както на вас ви харесва. Създайте уют за вас и хората около вас. Заобградете се с пресмети които харесвате, декорирайте с любими вещи, които ви навяват мили спомени, свежи разстения или детски рисунки, снимки  и преди всичко с хора с които да споделите щастливите мигове от живота си.

Коментари

  1. Идеята с куфарите много ми хареса! Обичам такива идеи за дома, които го правят уникален и стоят като акцент на интериора. За да ти е по-хубав дома не винаги трябват много пари, просто трябват повечко усилия, малко идеи и постоянство в подреждането и чистенето. И на мен ми е малко досадно да чистя, особено всички рафтчета на секцията в хола, но... искам да ми е красиво и подредено :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Търсене в блога

You Might Also Like