DIY: Present box

 Вероятно сте се чудили как по подходящ и оригинален начин да подарите на някого за рожден ден, имен ден, за някой празничен повод или просто така, карта за пазаруване, кино, ваучер за СПА и каквото още ви хрумне. След като разглеждах из мрежата, реших да ви покажа как може да си направите лесно и бързо кутийка в която да поставите "подаръка" си или просто да я използвате за каквото ви хареса. 

 Използван формат на картона А4 (цвят по желание). Отбелязаните размери са в сантиметри. Може да декорирате кутийката според вашето желание. Може да използвате цветен или шарен картон в зависимост от предназначението й, може да промените размерите също. Забавлявайте се!

 1. Оразмерете и прегънете по указания начин.

2. От парчетата картон, който са останали, изрежете кръгче с диаметър 3 см. С помоща на капса го прикрепете към капака на кутийката. То ще послужи за закопчалка.

3. Вътрешните краища на кутийката прегънете навътре, изрежете попоказания начин.

 4. Намажете с лепило долния край на ъглите на вече изрязаните страници и фиксирайте с кламери, както е показано на картинката. 
5. От вътрешната страна на капака на кутийката с помоща на лепило и ивичка картон прикрепете тънък канап или шнур с подходяш цвят и дължина почти два пъти колкото размера на капака на кутийката. Така, че да може да обгърне кутийката изцяло и да може да се навие около кръкчето върху капака.

 6. След като лепилото е изсъхнало достатъчно добре, може да използвате кутийката по показания начин.


-Via-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like