Travel: Florida & Mississippi & Louisiana


Едва се върнах от последната ваканция и вече планирам следваща. Предполагам и вие сте така, кажете "да", за да не изпитвам угризения. Лошото на пътешествията е, че винаги имат край. Завиждам на хората, които могат да пътуват непрекъснато.

~ Флорида ~

  Делничните дни не са най- доброто време за забавление, но като си турист запълваш времето с разглеждане на забележителности. В този град те не бяха в изобилие, но има безкрайни плажни ивици и това му стига. 
 

 Времето не ставаше за плаж, но ние се разходихме по крайбрежието.  Никога в живота си преди това не бях виждала бели като сняг плажове, с фин бял пясък и вода с тюркоазен цвят. Не случайно наричат Флорида " Слънчевият щат", невероятно красивите и хипнотизиращи плажове са известни в цял свят, привличат и омагьосват милиони туристи да се завърнат пак там. Още по-голям беше късмета ни, когато заварихме бреговете безлюдни, диви и леко ветровити. Струваше си пътя на обратно, обаянието на гледката, на дюните, на безлюдния залив и тюркоазената водата бяха безценни.



 ~ Mississippi & Louisiana ~

  Преминахме през щата Мисисипи почти без да спираме. Набързо се отбихме да хапнем и продължихме към New Orleans. Очакваха ни два вълнуващи дни в този град. Град с много история, в който са родени световно известни джаз величия,  град наполовина разрушен от урагана "Катрина", но със силно изразена идентичност и дух.  



 Настанихме се в хотела намиращ се в популярния квартал French Quarter и тръгнахме в търсене на нови емоции. Все още се виждаше украсата от преминалия карнавал за Mardi Gras. Спокойно и тихо се разхождахме из Garden District и се удивлявахме на красивите имения сторени още през 19-ти век.



  Нощният живот в този град е на особена почит. Купона утихва рано сутрин, но ранобудните туристи продължават да бродят по Bourbon Street с натежели клепачи. Имахме удоволствието да послушаме автентичен джаз в един от най- старите джаз клубове Maison Bourbon потопени в атмосферата на New Orleans.


 Завърнахме се отново във Алабама, остатъкът от дните (не достатъчни, разбира се) се разходихме спокойно из уличките на Fairhope. Пихме бира, играхме билярд, ядохме стек и бургери, бананово-орехов сладкиш и блубери мъфини, пекан пай ( много популярен в района) доближихме се до истинските американски традиции...




-All photos by ©100 decors-









 

 

 

 








 

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like