Travel: Croatia





 
 Имам места за които казват, че е е добре да се видят извън туристическия сезон, но има и такива в които сезона никога не свършва особено, ако са съчетани с много история, море и слънце.  Такова място е Хърватия, известна с хилядите си малки и големи острови, кристално чистите води на адриатическо море, исторически забележителности, природа, морски и планински туризъм и не на последно място местната кухня състояща се предимно от морски и италиански специалитети.



Някой от вас следят 100decors в Instagram, но други ме помолиха да публикувам и тук в блога част от красивите снимки по брегове на Далмация. Въпреки дъждовното време, успяхме да се порадваме и на слънчевите лъчи за няколко дни.


Разходката ни започна от Сплит и Трогир и макар ситния и често проливен дъжд не ни стряха да разгледаме тези прекрасни места. Прогнозата не се очертаваше да е по -различна от предните дни и за това избрахме да продължим на юг. Дубровник, както често се среща в туристическите справочници "перлата на Адриатика", този град почти никога не се изпразва от туристи. Изпълнен с много история и чар, Дубровник е една от задължителните дестилации на територията на Хърватия.





Основната ни цел бяха южнодалматинските острови Хвар, Фиш и Брач, напук на дъжда и вятъра, се качихме на катамарана  и се отправихме към о.Хвар. Говори се, че о.Хвар е един от най-слънчевите острови, като 350 дни в годината пече слънце, е ние попаднахме в един от онези 15 в които нямаше слънце. От пристанището в г.Хвар наехме скоростна лодка за да обиколим скалистите брегове на остров Фиш и двете най-известни пещери- Зелената и Синята. Поспряхме за обяд на Пъклените острови в много приятно ресторантче на усамотен каменен плаж. А след обяд вече се разхождахме из улиците на г. Хвар. Спахме в 300 годишна каменна къща с изглед към залива. Изкачихме се до крепостта от където се разкрива прекрасна гледка на залива и пристанището. А посещението с лодка до пещерите  предизвиква огромно удоволствие за любителите на морски приключения.













Скоро ще изготвя списък с предложения на добрите места за хранене в които си заслужава да се отбиете, ако имате път към Далмация.



Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like