DIY: Simple Christmas Ornaments




Както вече ви обещах в предна публикация, че ще има идея за коледна украса, ето я и нея. Не, съвсем не е достатъчна, но пък е много приятно заниманието с глина и красивите орнаменти, които се получават могат да влязат във употреба освен окичени на елхата, като тагове на подаръците или завързани едно до друго като гирлянд.


Коледни орнаменти
необходими материали:

бързосъхнеща глина за моделиране
дъска за рязане
коледни форми за сладки
сламка /кръгъл пош накрайник/
точилка /използвах флакон от лак за коса/
сешоар за коса
 канап


Използвах бързосъхнеща глина за моделиране с цвят на камък. Тази глина е по- удобна тъй като няма нужда от печене като другата, ако започне да се втвърдява с влажни ръце се напачква леко и отново придобива еластичен вид, мие се с вода и не оцветява.

Извадих половината глина от опаковката. Разточих я с флакона на лист с дебелина около 3-4мм. Изрязах с формичките. Пробих отвори с пош накрайник 3мм. върху изрязаните форми. Отстраних излишната глина. Разточих я отново, изрязах. Загладих с влажни пръсти получилите се ръбове. Преместих орнаментите върху хартия за печене и изсуших със сушоара, като редувах студен и топъл въздух. Обърнах орнаментите и изсуших обратната страна. Завързах канап през дупката и окачих върху миниатюрната елха.  

Вие може да оцветите орнаментите с бяла, златна, сребърна боя или да нарисувате повърхността им с каквито пожелаете символи, имена; може да поръсите брокат; да използвате щампи или просто да ги оставите така семпли.

Надявам се да ви харесат моите коледни отнаменти.







Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors-







Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like