Green Spot: Madeira Botanical Gardens

  

   Много обичам да пътувам, но също толкова обичам цветя и растения. Тези две мои "слабости" да ги наречем, всеки път ме карат да избирам дестинация с много зеленина и свежест. В повечето случаи търся място, където със сигурност има градини, ботанически градини. Имам хиляди снимки от такива градини в архива си и се чудя как още не съм ги споделила с вас?!?!? Много егоистично от моя страна, нали?
Реших да създам нова рубрика в блога "Green Spot", в нея ще споделям точно такива места - ботанически градини, паркове и места за отдих сред природата, всичко свързано с цветя, растения и изобщо... зелени петна в шумния град, където да поемем глъдка свеж въздух.















Ще започна с последната посетена ботаническа градина и то не къде да е, а в така наречената "Градина на Европа", остров Мадейра.  Като цяло острова само по себе си е "a Green Spot", но на територията му има няколко ботанически градини. Най-голямата и красива е Monte Palace Madeira. Само в столицата Фуншал има над десет парка и градини, повечето от които са със свободен достъп. Растителността на острова е предимно тропическа, предвид географското му разположение, но високо в планината се срещат широколистни и иглолистни дървесни видове, както и евкалиптови гори, от които аз бях ужасно впечатлена.

















Снимките са от тропическата градина Monte Palace Madeira, ботаническата градина на Фуншал, парка Praça Do Povo, градина Jardim Municipal do Funchal и парка Quinta Vigia.












~All photos by Tina Marina~

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like