Weekends in The Kitchen: Gluten Free Pancakes whit Poppy Seeds & Orange Blossom Water ❤ Безглутенови палачинки с маково семе и портокалова вода



Докато купувах цветя в градинския център, рязко обърнах глава в посоката от която се носеше опианяващ аромат на портокалови цветчета. Погледа ми веднага се спря на няколко саксии с портокалови дръвчета, повечето отрупани с цвят и плодове. Веднага ми хрумна, че мога да направя направя палачинки, но с вода от портокалови цветчета. Вече няколко пъти ги приготвям, но с различни аромати. Никак не съжалявам, че замених лимона с портокал.

Тези палачинки търпят различни модификация на аромати според сезона. Опитайте ги! 

Безглутенови палачинки с маково семе и портокалова вода
необходими продукти за 10-12 броя:

за тестото:
1 3/4 ч.ч. безглутеново брашно Schär
1 ч.ч. соево мляко
1 яйце
2 с.л. маково семе
1 с.л. вода от портокалови цветчета
2 с.л. кленов сироп
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. екстракт ванилия
кората на една мандарина

за сервиране:
плодове по желание 
пудра захар



В купа смесете маковото семе с 2-3 с.л. соево мляко. Оставете на страна за 10-15 минути. През това време смесете всички мокри съставки и ги разбъркайте добре. В голяма купа смесете сухите съставки. След това добавете всичко в голямата купа при сухите. Разбийте сместа добре. Загрейте тиган с не залепващо покритие. Напръскайте със спрей против залепване или намажете с малко масло. Загребвайте от сместа по един малък черпак и направете направете палачинки с диаметър около 12-14 см. Печете по 2-3 минути от всяка страна. Сервирайте палачинките със сезонни плодове или поляти с кленов сироп.   




~All photos by Tina Marina~

Търсене в блога

You Might Also Like