WEEKENDS IN THE KITCHEN: Braided Cheese & Herbs Bread ❤ Сплетен хляб с кашкавал и билки


Не може да не се съгласите с мен, че точно сега е момента да правите неща, които сте отлагали дълго време. Стоенето е къщи, може да бъде много полезно. Освен, че спасяваме света от безпощадната зараза, заради която се провалиха хилядите ни планове, заради която търпението ни е поставено на тест. Заразата която заключи света за неопределено време и не е ясно , кога пак ще се върнем към нормалния си живот. Навиците се променят,  независимо зараза или не. Сега е момента да започнете да учите нов език или да опитате са свирите на някакъв инструмент. Сега е идеалния момент да пробвате нова техника в рисуването, аз започнах да рисувам с кафе, излишно е да казва, че опитите ми са тотален неуспех. Както и да е, правете всичко за което не сте намирали време до сега
Направете си пухкав усукан хляб с пресни подправки и кашкавал, намажете си една филийка и не мислете за нищо друго, освен за това какво ви се прави СЕГА. Живейте бавен живот, пийте бавно кафето си сутрин, бавно преминете към нови цели и бавно се насладете на живота СЕГА!

Усукан хляб с кашкавал и пресни подправки


За тестото:

2 1/2 ч.ч. бяло брашно
3 малки яйца 
1 ч.ч. топло прясно мляко
60 г. разтопено краве масло
1 пак. суха мая или 15 г. прясна
1 ч.л. захар
1 с.л. сол
2 с.л. зехтин

За плънката:
50 г. меко краве масло
4 с.л. ситно нарязан пресен див чесън
3 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
1 с.л. пресен розмарин
2-3 с.л. настърган кашкавал "Gouda"
2-3 с.л. настърган пармезан
2-3 с.л. настърган стар кашкавал ("Old Amsterdam") 






В купа разтворете маята със захарта, 1-2 с.л. брашно и топлото прясно мляко. Оставете да се надигне. 
В голяма купа пресейте останалата част от брашното и солта. Направете кладенче и изсипете втасалата мая. Добавете яйцата и маслото. Замесете меко тесто. Ако тестото лепне, намажете си дланите със зехтин и продължете да месите, докато се поличи гладко тесто. Оставете го да втаса. 

През това време направете плънката. Маслото е добре да е много меко, но не разтопено. Накълцайте на ситно подправките и си разбъркайте добре с маслото. Настържете всички видове кашкавали. 

Разточете тестото на правоъгълник с приблизителни размери 40 х 60 см. Намажете повърхността му с маслото с подправките. Отгоре поръсете равномерно настъргания кашкавал. Навийте тестото на стегнато руло. С помощта на остър нож, разрежете рулото на две през средата. Усучете двете половини, като се стараете разреза да е отгоре. След това навийте единия край на спирала към центъра и повторете с другия край на рулото същото действие в обратна посока. Подгънете краищата навътре, така че на се стегне усуканицата. Преместете хляба в тавичка и го оставете на топло да втаса. Загрейте фурната на 180°C с горещ въздух. Печете хляба около 30-40 минути. Извадете го от фурната и го оставете за 5-10 минути, след това поднесете топъл. 







Коментари

Публикуване на коментар

Търсене в блога

You Might Also Like