WEEKENDS IN THE KITCHEN: FRESH & HEALTHY SALAD

    
  Днес рецептата е много лесна и бърза. Освен това е много здравословна. След една изтощителна разходка с две кучета при температура минус пет градуса, докато пия топъл билков чай се загледах в телевизионно предаване, в коeто разказваха за цикорията. Как и при какви условия се отглежда, колко е здравословна, какви витамини съдържа и разбира се как се приготвя. Вдъхновена от това предаване предлагам и на вас една здравословна и свежа салата, която изключително много подхожда като гарнитура на риба, бели меса, дори като лек обяд през летните дни.
 
Свежа и здравословна салата
необходими продукти за 4 порции:

1 глава червен лук
1 белгийска цикория или 2 малки
1 прясна краставица
шепа ягоди
1 с.л. бял сусам
1 с.л. черен сусам
3 с.л. зехтин
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. хималайска сол
стрък босилек за поднасяне


  1. В голяма купа се смесват зехтина, солта, балсамико и лимоновия сок. 
  2. Лука се обелва и се нарязва на кръгове, изсипва се в купата. 
  3. Фенела се почиства от външните листа, разполовява се и от двете части се изрязва сърцевината (ако харесвате горчивината на фенела, може да пропуснете тази стъпка).  Накълцва се на желана едрина и се добавя при лука. 
  4. Краставицата се измива и подсушава. С помощта на  спиралайзер се нарязват спагети, които се смесват в купата с останалите продукти. 
  5. Зеленчуците се омесват с ръце много внимателно. Салатата се разпределя в чинии. Върху всяка порция се поръсва черен и бял сусам, нарязват се ягоди и се гарнира с пресен босилек.


Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like