WEEKENDS IN THE KITCHEN: ROSE RICOTTA BUNDT CAKE




Един ароматен кекс може да бъде предпоставка за добре прекаран уикен с любимите хора. Възползвайте се от мрачното време и студа навън и си останете вкъщи, за да приготвите този чуден кекс. Онези от вас, които обичат аромата на рози и сочна вътрешност на сладкишите, ще останет възхитени от резултата. 

Кекс с рикота и рози
необходими продукти за кексова тава с диаметър 20см:

за кекса:
150 г. краве масло
150 г. пудра захар
3 яйца
150 г. брашно
250 г. рикота
2 с.л. розова вода
2 с.л. захар с рози
1 с.л. бакпулвер

за топинга:
2 с.л. прясно мляко
1 с.л. розова вода
4 с.л. пудра захар
сушени розички за поръсване



подготовка:
Фурната се загрява на 180 градуса. Тава за кекс с дупка се напръсква със спрей против залепване. Брашното с бакпулвера се пресява в купа.


смес:
С миксер в друга купа се разбиват маслото с пудрата захар. Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците се добавят към маслената смес при непрекъснато бъркане. След като се получи гладка смес се прибавят розовата вода и рикотата. Биенето продължава до получаване на хомогенна смес. Белтъците се разбиват със ароматизираната с рози захар до пухкава пяна и се добавят към яйчено - маслената смес. Тестото се разбърква със силиконова шпатула и внимателно се добавя брашното. Сместа се изсипва в тавата и се пече около 45 минути или до "суха клечка". Готовия кекс се обръща върху метална решетка и се оставя да изстине напълно. 

топинг:
В малка купа се разбиват всички съставки, без сушените розички до получаване на гладка смес. След като кекса е напълно изстинал се залива с топинга и се поръсва със сушени розички. 



 -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like