DIY: Reusable Bags




Slow Living  е движение, което бързо заема място в живота на все повече хора. На кратко дефиницията за  Slow Living е насочена към хората със забързано ежедневие, неустойчив начин на живот, хора които живеят на бързи обороти и т.н. Идеята на движението Slow Living е да забавим темпото на живот, да се храним здравословно, да водим разговори на масата, да захвърлим мобилните устройства, да изключим интернет, да излезем сред природата, да правим бавна храна у дома, ако имаме градина да се занимаваме с отглеждане на плодове и зеленчуци, да намалим употребата на пластмаса, да рециклираме и т.н. и т.н. Все неща с които да сме полезни както на себе си, така и планетата.
Ограничаването на употребата на пластмаса е едно от нещата с които трябва обществото да се заеме светкавично. Индустрията лека полека бе притисната да намали вредните отпадъци, производството в глобален мащаб претърпява промени, но ние сме пряко свързани с консумацията на всяка стока, артикул, услуга и от нас зависи темпото с което ще минимизираме вредните емисии, употребата на пластмаса и променим начина си на живот към устойчив.





В супермаркетите в Холандия все още се срещат найлонови торбички от нерициклирана пластмаса, макар че някой от тях се заменят с хартиени. Ние избягваме да ползваме такива, винаги си носим торби от плат. За да си купим плодове и зеленчуци в насипно състояние не ползваме пластмасови торби. Тези дни се замислих, че текстилните торби биха били добра опция за тази цел. Използвах много лек и тънък плат, за да ушия тези торбички. Освен за пазарене в супер, реших, че могат да се ползват и при пътуване, вместо найлоновите торби. Обикновено си подреждам багажа в торби и след това в тях събирам мръсните дрехи от пътуването. Реших, че текстилните са доста по- удачно решение. Всеки път като се върна от път, изпирам ги и ги ползвам многократно.
За ушиването на торби за многократна употреба не се изискват особени умения. Нужни са само парче плат, ножица, шевна машина и конци. Плата се нарязва с желаната големина, пришива от всички страни. В горния кран на торбата се прави подгав в който да влезе щнур за завързване на торбата. Това е! Кажете сбогом на найлоновите торбички!





Още една идея за текстилна чанта: HOW TO MAKE: LINEN TOTE BAG

Направи си сам идеи ще намерите в линка: DIY

Споделете в коментар вашия опит и вашия начин за устойчив начин на живот. 

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like