Inspiration: Mood Board Trends


Повечето хората вярват, че когато подредиш красиви снимки и предмети върху цветен фон и създадеш красив колаж, това е Mood Board* . Истината е малко по- различна. Като дизайнер често използвам Mood Board, той дава възможност за по- нагледен и обмислен начин да се предаде идеята на клиента, да се изрази стъпка по стъпка цялостната картина, да се разкаже цяла история. Колажа дава възможност за подобряване и развитие на виждането за цветовете, формите, текстурите. Създавайки Mood Board ще погледнете с друго око на интериорите решения по списанията, ще рафинира погледа ви върху фотографиите, ще придобиете умението да различавате качествената визия и да обръщате повече внимание на детайлите. Преди това обаче са нужни голяма доза познания и творчески умения. 

Тенденциите се менят прекалено бързо, за да робуваме на модата, но в крайна сметка всички ние се съобразяваме с това. Малко или много всеки от нас се вдъхновява от нечий проекти и сам избира в коя насока да продължи. 

Да си призная честно, тенденции в модната индустрия не ги следя, но пък силно се вълнувам от интериорните и дизайнерски промени. Цветовото разнообразие, формите и материите заемат връх и брандовете се възползват от този тренд. Наблюдава се силно присъствие на флорални и животински изображения, все повече навлизат естествените материали, използват се цветове близки до натуралните живи елементи от заобикалящата ни среда. Принтове, картини, фотографии изобилстват по стените, минимализма е сведен до минимум, удобно се настаняват ратанови мебели, панери и кошници, все по- често се забелязват растения наподобяващи джунгла, всякакви фрагменти или цели изображения на животни, птици, насекоми се използват в текстилната промишленост. Не на последно място съчетания със стари мебели, сервизи и всякакви предмети за дома втора ръка присъстват в интериора и екстериора. 

Тази тенденция е породена от движенията за опазване на околната среда, Zero & Low Waste сподвижниците, силно подкрепяна от милениали и все повече дизайнери и брандове се съобразяват с това. 
















*Приложените Mood Board колажи са разработени за клиенти, което улеснява много съвместната работа, спястява време и нежелани изненади. Снимките не могат да се използват без изричното споменаване на източника.

Какво е Mood Board и как работи, може да прочетете тук:
Насоки за зъздаване на Mood Board и основните му части, четете тук: 
MOOD BOARD INSPIRATION


За да разгледате снимките на цял екран в пълния им размер, кликнете върху която и да е.
Ще се раздвам на въпросите и коментари ви.

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like