WEEKENDS IN THE KITCHEN: Крем супа от пащърнак & Фотопредизвикателство

 


Поканата за участие в предизвикателството #5DaysofVisualElements  на Eva Kosmas Flores от First We Eat  и Bea Lubas от Bea's Cookbook дойде по пощата. Изглеждаше ми доста примамливо да участвам. Тези две дами са едни от любимите ми фууд блогърки, а Беа наскоро издаде втората си книга за фотография на храна (която съм поръчала на Дядо Коледа :) ) Идеята на предизвикателството е да се научим да употребяваме правилно визуалните ефекти на фотографията за привличане на вниманието на наблюдателя. Прекрасен урок, за всеки който се занимава със снимане на храна. Задълбочените познания никога не са излишни, привличане на вниманието и насърчаване на читателя/ наблюдателя към това което правиш са едни от основните прийоми, не само във фотографията. 


Както вероятно сте забелязали, снимането на храна ми е слабост. Дали постигам ефекта да прикова вниманието на моите посетители в блога е малко спорен въпрос, като се има предвид, че аз никога не съм доволна от постигнатия резултат. Но, въпреки това продължавам да се уча, да се упражнявам и да надграждам знанията си. Обратната връзка, която ми оставяте е много важна за мен. Дори и да нямам време да публикувам рецепта тук в блога, в Инстаграм профила, често виждате фотографии на храна, а предизвикателствата са ми много на сърце. Те ме карат да експериментирам, да усъвършенствам работата си и да достигам до желанието за удовлетвореност. 

Днешната рецепта е приготвена специално за ден #3-triangle от предизвикателството  #5DaysofVisualElements, което може да следите в Инстаграм. 

Крем супа от пащърнак с шафран.

необходими продукти

3 средно големи пащърнака

2 малки или 1 голям картоф

1 глава кромид лук

60 мл. сметана за готвене

2 с.л. зехтин

1200мл. зеленчуков бульон

1 ч.л. индийско орехче

сол на вкус

шипка шафран

Измийте, почистете и обелете зеленчуците. Нарежете ги на не много големи парчета. Загрейте зехтина и ги задушете за 5-6 минути. Залейте зеленчуците със зеленчуковия бульон. Подправете със сол и оставете да се варят на тих огън. След като са добре сварени ги пасирайте до гладка крилообразна консистенция. Добавете индийското орехче и сметаната, разбъркайте добре. Сервирайте крем супата топла и поръсете със шафран. 





Бихте ли оставили коментар, ако нещо ви харесва или не ви допада в моите фотографии?

Още от работат на Eva и Bea: Bea Lubas и Eva Kosmas Flores 


Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like