WEEKENDS IN THE KITCHEN: Салата с Лилави Картофи и Ряпа Дайкон ~ Purple Potato Salad & Fresh Daikon (GF)


 Листата по дърветата са обагрени в ярки цветове, сутрините вече са мрачни и дъждовни, вечерите почти мразовити. Зимата се опитва да измести есента. Да приветстваме с "добре дошли" топлите пантофи, пухените отдела и плетените жилетки. Бавно настъпва времето на ароматните чайове, хрупкавите курабии и сезонните храни. 

Три сезонни рецепти, които да изпробвате през ноември:

Предложението за уикенда е салата с лилави картофи, които може да замените с обикновени или с червено цвекло. Избора оставам на вас.



Салата с лилави картофи и ряпа дайкон

необходими продукти за 2 порции

2 средно големи лилави картофа

1/2 стрък праз

1/2 ряпа дайкон

1 ч.л. дижонска горчица

2 с.л. зехтин

сока от 1/2 лимон

сол на вкус

за поръсване: сусамено семе, семена нигела, пресен магданоз

Измийте и обелете картофите. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в кошница за готвене на пара. На дъното на подходяща тенджера сложете вода и кошницата с картофите, посолете ги и ги оставете да се варят до омекване. През това време измийте, почистете и обелете ряпата дайкон и праза. С помощта на мандолина нарежете ряпата и праза на тънки колелца. В голяма купа смесете зехтина, горчицата и лимоновия сок, разбийте добре. Поставете ряпата и праза в купата и разбъркайте. Добавете изстиналите картофи и разбъркайте отново. Разпределете салатата в подходящи чинии и поръсете с семена по избор и пресен магданоз. 


All Photos by Tina Marina

Как се роди идеята за "Weekends in The Kitchen" може да прочетете тук. 


Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like