Flower Parade 2013 // Bloemencorso 2103

 Холандия не се слави със запомняща кухня. Kулинарията тук не е на нивото на френската, например, но пък е известна с разнообразието на цветя и растения, и целогодишна поддържана зеленина . 


Ще питате каква е връзката между кулинарията и цветята!?
Подобно на много други паради и фестивали в Холандия се провежда ежегоден парад на цветята, а таз годишната тема беше "Bon Appetit" ....


Този парад се провежда близо 60 години, с малко прекъсване по време на Втората световна война. Всяка година производители на цветя се включват в парада на цветята наречен тук "Bloemencorso". 

 Всяка година платформи с инсталации от цветя, грудки, хора, музиканти, и всякакъв вид декорация преминават маршрут от близо 40 км., а близо сто хиляди души от цял свят присъстват на цветното шествие.

 Екип от дизайнери и художници разработват проекти по зададена тема, а ентусиасти доброволци помагат при изработката на инсталациите и украсата дни наред.
 

Освен доброто настроение, музика, слънчевият уикенд, невероятното ухание на всички красиви цветя наоколо, участниците и присъстващите бяха изненадани отново с красивите инсталации на цветни скулптури от цветя и хора.  

 -All photo by 100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like