DIY: wildflowers bouquet

Букет от диви цветя

 
 Тази сутрин слънцето изгря рано сутринта. Времето предразполагаше за разходка. Топло и слънчево, ухаещо на късна пролет или ранно лято, вече съм загубила представа кой сезон с какво е характерен. Единственото, което ме кара да усещам задаващото се лято са нацъфтелите наоколо цветя и треви, жужащите пчели и росата рано сутрин.


И понеже някаде бях чела, че във всеки холандски дом има поне един букет живи цветя, и заради пропуснатия съботен пазар, сутрешната разходката бе съчетана с приятно събиране на диви цветя. Маргаритките са ми любими, имахме гигантски храсти на вилата и лятото винаги си събирахме.

Днес събрах каквито има диви цветя наоколо, искаше ми се поне да им знам имената, но честно да си призная не ми се търсеше. Не е нужно да сте флорист, за да си направите подобен красив букет.


 Ако решите да си направите букет от диви цветя, ползвайте каквито ви харесват. Ще са ви нужни само свежи цветя, градински канап и ножица.... и малко въображение, разбира  се. Получава се чудесен  букет, който внася в дома природни аромати и присъствие за лято.


Аранжирате цветята по свой вкус, завържете здраво долни край на китката с канапа, подрежете стърчащите стебла на дължина каквато преценете и потапете във ваза с вода.
 

 -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like