No-bake Peaches Pie

 Този лесен пай, може да се направи със всякакви плодове според сезона. В интерес на истината, много ми се искаше да съчетая шоколадов крем с праскови, но нутелата беше свършила и реших да я заменя с карамел. Прасковите, както се очаква в този сезон не са от най- вкусните (леко кисели) за това предпочетох вкуса на крема да е по- силен и добавих сироп с аромат на курабии. Колекцията на Monin у дома се увеличава със всяко пазаруване, а аз дори не ги употребявам така често, нещо трябва да се направи. Вие да имате някакви други идеи?


за основата:
1 опаковка обикновени бисквити
100 г. безсолно краве масло

за крема:
1 опаковка  (125г.) безсолно крема сирене или 100мл. сладкарска сметана
200 г. крем дулсе де лече или нутела
2 с.л. сироп Monin с аромат на бисквити

за гарниране:
3-4 дребни праскови
пудра захар

 В блендер се смилат бисквитите на едри трохи. Маслото се разтопява (без да завира) и се смесва с трохите. В плитка тавичка се изсипва сместа и с помощта на лъжица се притиска, за да излезе въздуха между трохите. Прибира се в хладилник докато стегне блата.
С помощта на миксер се разбиват крема сиренето и карамеления крем (нутела) до гладък крем, накрая се добавя сиропа. Стегналият между временно блат се залива с така получения крем и отново се прибира в хладилник за около 2-3 часа. Гарнира се с нарязаните на парченца праскови и се поръсва леко с пудра захар.


All photos by  ©100 decors

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like