WEEKENDS IN THE KITCHEN: CHERRY MELON SMOOTHIE ⚜ Смути с череши и пъпешГотови ли сте да се напъхате в банския от миналото лято? Пригответе се за ваканцията, дори и да сте я планували чак за август. Отдавна трябваше да ви предложа детокс диета, но едва сега успявам да се добера до лаптопа.
За мен лятото започна още през май, с едно пътуване до България по великденските празници. Миналата седмица, отново докоснах морето, вечерях на открито с приятели и дори снимах залези, изгреви и светулки. Най-вълнуващото преживяване от цялото пътуване бе това, че с няколко фотографи-ентусиасти се отправихме към Китен за един дълъг уикенд. Снимахме от ранни зори до тъмен мрак. Но, за това ще ви разкажа друг път. Сега рецептата, всъщност рецепта няма. Смути може да си приготвите от всякакви плодове и зеленчуци. Аз избрах сезонни- череши и пъпеш. Количествата отново са по избор. 
Смути с череши и пъпеш
необходими продукти за 2 чаши

1/2 сочен пъпеш
1 ч.ч узрели череши без костилки
2-3 листа прясна мента

Почистения от кората пъпеш се смесва с черешите и ментата в кухненски блендер. Смилат се до гладкост. Ако е необходимо се разрежда с вода. Разпределя се в две чаши и декорира с прясна мента и череша. 


 -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like