Fine chocolates ♥

 Тези неустоими шоколадови бонбони са предназначени за едно много мило семейство, които мисля да изненадам уикенда. Предварително се подготвих с малко информация за това кой какво обича и разбрах, че те не консумират храни съдържащи глутен.

И така, за тези фини шоколадови бонбони са нужни много малко усилия, повечко любов към шоколада и...
70-80г. бисквити без глутен
1/2ч.ч. неподсладено какао на прах
1/2 ч.ч. едро смлени лешници
1 кен кондензирано мляко
150-175г. 75% черен шоколад

какао за овалване

Photo: 100 decors

 Бисквитите се смилат фино на кухненски робот. Шоколада се разтопява на водна баня. В купа се смесват смлените бисквити, млените лешници, какаото и кондензираното мляко. Всичко се размесва добре и към получената лепкава смес се добавя разтопения шоколад. Сместа се обърква добре и се изсипва в тава с приблизителни размери 20х20 см. предварително застлана с хартия за печене. Тъй като сместа е доста лепкава и трудно се рзпределя в тавата, за целата с помощта на парче кухненско фолио заглаждате сместа и притискате за да излезе въздуха, след което оставяте фолиото отгоре. Прибирате в хладилник за минимум един час. 

Photo: 100 decors
 
Изваждате вече втвърдената смес, отстранявате фолиото и хартията и нарязвате на парчета колкото бонбон (може да ползвате формичка за сладки или да ги изберете друга форма на бонбоните),  овалвате в какао и подреждате в подходяща кутия. Съхраняайте в хладилник.

Забавен и уютен уикенд!

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like