WEEKENDS IN THE KITCHEN: Rhubarb Frangipane Tart ❤ Тарт с франджипан и ревен


Rhubarb Tart ❤  Тарт с ревен

Макар и не толкова познат в България, ревена все пак може да се намери в по- големите хранителни вериги. Използвате се само стръковете на ревена, знае се, че листата са токсични и не се използват. Ревена  има леко кисел вкус подари високото съдържание на витамин С. Идеален е в комбинация с ароматни плодове, като ягоди, лимини, малини. 

Други рецепти с ревен може да намерите ТУК.

Тарт с ревен

необходими продукти


За тестото:
1 1/4 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. пудра захар
1 жълтък 
125 г. краве масло със стайна температура
1 с.л. заквасена сметана
1 ванилия
щипка сол

За франджипан пълнеж:
1с.л. краве масло
3/4 ч.ч. бадемово брашно
1/3 ч.ч. захар
1 яйце
кората на 1/2 лимон
1 с.л. тъмен ром
1 ванилия
щипка сол
1-2 капки бадемов екстракт 

За топинг мрежа с ревен:
5-6 стръка ревен
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода

Rhubarb Tart ❤  Тарт с ревен

Rhubarb Tart ❤  Тарт с ревен

Rhubarb Tart ❤  Тарт с ревен

Rhubarb Tart ❤  Тарт с ревен

Rhubarb Tart ❤  Тарт с ревен

Започнете първо с тестото, тъй като ще трябва време да престои. Замесете тесто от посочените продукти. В купа или блендер смесете всички продукти, тестото може да лепне, но не добавяйте повече брашно. Увийте тестото в стреч фолио и го приберете в хладилника за поне 4 часа. 


През това време измийте и изрежете краищата на всеки стрък ревен. С помощта на мандолина, белачка за зеленчуци или ренде направете ленти с дебелина 2мм от всеки стрък ревен. В касерола смесете водата и захарта за топинга и оставете да заври, да се разтопи захарта. Намалете котлона и пускайте по 4-5 ленти от ревен в захарния сироп. Всяка лента поставете върху кухненска хартия. Повторете, докато свършат всички ленти. Оставете да изстинат. 

Пригответе франджипан пълнеж, като разтопите кравето масло. Смесете останалите продукти за франджипана и добавете към тях вече изстиналото масло.Разбъркайте много добре.

Rhubarb Tart ❤  Тарт с ревен

Rhubarb Tart ❤  Тарт с ревен

Rhubarb Tart ❤  Тарт с ревен

Извадете тестото от хладилника и го разточете с размери по- големи от тавата в която ще печете. Преместете го внимателно в тавичката, притиснете към стените и с помощта на вилица надупчете дъното. Поставете хартия за печене върху тестото и посипете керамични топчета или боб, така че при печене да излезе въздуха от тестото и да не се надигне дъното. Печете блата на 185 °C около 15 минути. Извадете леко запечения блат, отстранете хартията с керамични топчета и изсипете пълнежа. Върнете тарта отново във фурната и печете още 20-30 минути до златисто. Извадете и охладете тарта напълно.

През това време пригответе мрежа от ревен. Подредете върху хартия за печене ленти ревен с дължина на тавата, започнете да подреждате къси ленти със ширината на тавата. Повдигайте дългите ленти през една и добавяйте по една къса, докато се получи мрежа. С помощта на хартията преместете решетката от ревен внимателно върху изстиналият напълно тарт. С кухненска ножица изрежете краищата на решетката, които са извън тавата. 
Поднесете тарта с топка сладолед по желание.

Rhubarb Tart ❤  Тарт с ревен

Rhubarb Tart ❤  Тарт с ревен





Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like